Rikardo konačno odvozio trku bez problema

Rikardo je trku za VN Brazila završio nadomak podijuma; malo je razočaran što mu je izmaklo 3. mesto i što je zbog kazne startovao sa sredine grida, ali je konačno optimističan

Nakon zaista mnogo odustajanja Danijel Rikardo je konačno bio u mogućnosti da završi trku. Malo mu je falilo da na trci za VN Brazila osvoji podijum, ali ipak nije uspeo da u završnici prestigne Kimija Raikonena i dođe na treće mesto. Malo je razočaran zbog toga, ali je zadovoljan što je završio trku.

„Zadovoljan sam svojom trkom, srećan što su se isplatili napori koje je tim uložio, ali sam ipak malo razočaran što mi je za malo izmakao podijum. Stigao sam Kimija i gotovo da sam mogao da vidim podijum, ali nažalost sve to nije bilo dovoljno. Ipak, bilo je zabavno, imao sam neke sjajne borbe, naročito ona kada sam obošao Botasa. Rekao sam timu preko radija da ću to da uradim i držao sam reč. Duel sa Sebom je isto bio dobar, mislim da smo imali kontakt jednom ili dva puta, ali ja sam uvek poštovao i njega i način na koji se trka. Imali smo neke borbe na stazi i ranije, ponekad je bilo ’vruće’, ali verujem da obojica znamo gde su granice onog drugog."

Rikardo je na kvalifikacijama osvojio šestu startnu poziciju, ali je zbog kazne startovao sa jedanaeste, tako da bi možda sa tempom koji je bolid Red Bula imao na trci u Brazilu mogao do boljeg rezultata da nije imao kaznu.

„Frustrirajuće je to što svaku put kad imamo kaznu izgleda da imamo brz bolid, da smo startovali bliže pol poziciji verujem da bismo ostvarili zaista dobar rezultat. Sve smo uradili dobro, ali da sam startovao sa pozicije koju sam osvojio u kvalifikacijama bilo bi sve još bolje, ne možete očekivati mnogo od starta sa jedanaestog mesta. U sakom slučaju, nemam za čime da žalim, uradio sam sve što sam mogao a znam da je isto učinio i tim. Tempo koji smo danas imali mi uliva nešto optimizma pred Abu Dabi. Imam osećaj da je to staza koja će nam više odgovarati od ove, tako da možda možemo da odemo tamo i popijemo malo lažnog šampanjca.“, izjavio je Rikardo.

Autor vesti: Milena Nikolić

Reklame

Tabela vozača

R.B Slika Ime i prezime Poena
1. Luis Hamilton 0
2. Niko Rozberg 0
3. Danijel Rikardo 0
4. Danil Kvjat 0
5. Felipe Masa 0
6. Valteri Botas 0
7. Sebastijan Fetel 0
8. Kimi Raikonen 0
9. Fernando Alonso 0
10. Dženson Baton 0