Aston Martin i Honda u partnerstvu od 2026. godine


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.05.2023.


Aston Martin i Honda u partnerstvu od 2026. godine

©Aston Martin

Honda se "zvanično" vraća u Formulu 1 od 2026. godine u parnerstvu sa Aston Martinom, mada "nezvanično" nikada nije ni odlazila iz Formule 1. Nakon osvajanja titule sa Maksom Ferstapenom i Red Bulom 2021. godine Honda se "zvanično" povukla, a svoje tehničke kapacitete i tehnologiju predala je Red Bulu, koji je sa druge strane izborio uslov o zamrzavanju razvoja.

Prošle sezone Red Bul Pogoni, odnosno fabrika tima koja je preuzela Hondin agregat ponovila je uspeh sa skoro neprimetnim brendiranjem Honde osim na trkama u Japanu i SAD gde Honda ima veliko tržište.
I ove godine uspesi su nastavljeni Honda je opet vidljiva ali je Red Bul objavio da će od nove ere agregata objavio da će u parnerstvo sa Fordom koji će prvenstveno biti zadužen za elektormotor, dok će se na osnovu sadašnje dobijene tehnlogije u partnerstvu sa Hondom razvijati agregat sa unutrašnjim sagorevanjem.
Porast gledanosti F1 kao i pravac razvoja u novoj eri u kojoj će fokus biti na elektormotru naterao je Hondu da promeni planove i prijavi se za učešće u novoj eri. Ostalo je samo da se objavi ime tima sa kojim će se realizovati saradnja.
Pored Meklarena sa kojim je poslednja saradnja neslavno završena Aston Martin je bio najpogodniji kandidat, trenutno u saradnj sa Mercedesom uz Meklaren i Vilijams.

"Honda je odlučila da učestvuje u Formuli 1 kao snabdevač motora, počevši od sezone 2026. godine kao fabrički dostavljač motora timu Aston Martin Aramko Kognizant F1", rekao je Kodži Vatanabe, šef Honda Rejsing Korporacije.
Kao jedan od glavnih okidača za nastavak učešća u F1 Vatanabe je naveo i razvoj motora sa sa čistijim gorivima sa ciljem da se 2030. godine proizvede 100% karbon neutralni motor. 

"Ovo je jedan od poslednjih delova slagalice koji je potreban za pobednički tim", rekao je između ostalog šef Aston Martina, Martin Vitmarš.

Sadašnja zvezda Aston Martina, Fernando Alonso jedini je deo priče koji se ne uklapa u priču zbog kritike Hondinog agregata ("GP2 motor") još iz vermena saradnje sa Meklarenom. Ipak, Alonso će 2026. godine imati 46. godina tako da je mala verovatnoća da će tada voziti za ovaj tim i generalno u Formuli 1.