Pjastri u Meklarenu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.09.2022.


Pjastri u Meklarenu

©McLaren F1

Nakon objave da Danijel Rikardo odlazi iz tima, kao moguća opcija pojavio se Oskar Pjastri. Danas je potvrđeno da će 21-ogodišnji Australijanac zameniti svog zemljaka.
Pjastri je kao i Noris, potpisao višegodišnji ugovor. 2019. godine pobedio je u Formula Reno Eurokupu, 2020. godine u FIA Formula 3 šampionatu, a 2021. u Formuli 2 i to kao debitant.
"Uzbuđen sam jer debitujem u Formuli 1 u tako prestižnom timu kao što je Meklaren i zahvalan na ukazanoj prilici. Tim ima dugu tradiciju u pružanju prilika mladim vozačima i unapred se radujem radu sa Landom sa ciljem da pomerimo tim napred ka vrhu grida. Fokusiran sam na pripreme za 2023. godinu i startu u karijere u papaja oranž bolidu", rekao je Pjastri.
"Tim želi dobrodošlicu Pjastriju u Meklaren od sezone 2023. On ima veoma impresivnu dosadašnju karijeru i sigurni smo da će sa Landom pomoći timu da se pomerimo za korak napred u našim ambicijama. Imamo dosta posla da obavimo ove sezone pre njegovog dolaska kako bi se Oskar onda što brže integrisao u tim i bio spreman za izazove koji su ispred nas. Sa nestrpljenjem čekamo zajedničke pripreme za sezonu 2023", rekao je Andreas Zajdl, šef Meklarena.