Alonso u Aston Martinu od sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.08.2022.


Alonso u Aston Martinu od sledeće sezone

©Aston Martin F1

Na početku vikenda za Veliku nagradu Mađarske odjeknula je vest da Sebastijan Fetel završava karijeru na kraju tekuće sezone. Nakon završetka vikenda nova udarna vest - na mesto četvorostrukog šampina dolazi dvostuki, Fernando Alonso iz Alpine. 

Tim Aston Martin je počastvovan da može da objavi vest da se Fernanado Alonso priključuje timu. Angažovanje Alonsa jasan je potez u namerama tima, da se razvija i pobeđuje u Formuli 1.
"Tim Aston Martin jasno se angažuje, posvećen je cilju da pobeđuje u Formuli 1 i jedan je od najperspektivinijih timova. Poznajem Lorensa i Lensa dugi niz godina i očigledno je da imaju nameru i ambiciju da ostvare uspeh u Formuli 1. Gledao sam kako tim sistematski privlači ljude sa pobedničkim pedigreom i postao svestan posvećenosti 
ljudi iz Silverstona. Trenutno niko ne pokazuje veću posvećenost pobedi i to predstavlja za mene veliki izazov", rekao je Alonso. 

Još uvek posedujem "glad" i ambiciju da budem u vrhu i želim da budem deo orgnizacije koja je posvećena učenju, razvoju i usehu", dodao je on.

"Poznajem i divim se Alonsu dugi niz godina i uvek je bilo jasno da je posvećen pobedi, kao i ja. Radio sam na tome da dovedem najbolje ljude da razviju tim, kao i da obezbedim resurse za uspeh u ovom sportu koji je takmičarski najzahtevniji i sad ti planovi dobijaju završni oblik. Bilo je prirodno da pozovem Fernanda da bude deo razvoja pobedničkog tima i vrlo brzo smo uspostavili razumevanje u našim razgovorima. Delimo iste želje, ambicije i vrednosti i bilo je logično i lako potvrditi želju da radimo zajedno", rekao je Lorens Strol, vlasnik Aston Martina.