Aston Martinov bolid najteži


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.04.2022.


Aston Martinov bolid najteži

©Aston Martin F1

Jedan od najsporijih i najnekonkurentnijih bolida na gridu je Aston Martin. Težini se svakako može pripisati deo odsustva performansi koje tim iz Silverstona još uvek nije pronašao. Međutim, nasuprot Aston Martinu, Red Bul jedan je od najkonkurentnijih na gridu, dok je sa težinom nečto ispod.

"Bolid ima potencijal ali imamo probleme sa aerodinamikom i težinom", priznao je novi šef tima Aston Martin,  Majk Krek. 
"Napravili smo nešto napretka sa smanjivanjem mase ali ne i sa aerodinamikom. Poskakivanje bolida je kao zid za razvoj. Veoma je frustrirajuće."
Analize pokazuju da Aston Martin AMR22 teži oko 815 kg, što je nekih 17 kg preko minimalne težine od 798 kg (pred samu sezonu podignuta za 3 kg sa 795 kg). 
Za njim slede Red bul sa 810 kg, praćen Mercedesom (806), Meklaren (805), Has (803), dok Vilijams, Alf Romeo i Alfa Tauri svi (800). Lider šampionat Fearari takođe je procenjen na 800 kg.
"Naš bolid je dosta teži od Ferarija. Mislim da je razlika oko 10 kg. Ako to prevedemo u vreme po krugu to je oko 3 desetinke po krugu", rekao je Helmut Marko, šef Red Bula.
"Smanjivanje težine je težak i skup posao. Prvenstveno, to je pitanje finansija ali je usko povezano i sa pouzdanošću. Težak problem za prevazilaženje ako se u obzir uzme i novouvedenilimitirani budžet."
Jedan od najlakših bolida na gridu je i Alpina koja sa 800 kg, a njegovi čelnici se protive povećanju budžeta usled inflacije.
"Pravila su prvaila. Bilo bi pogrešno da ih odmah ih "obrisati" limitirani budžet na samom startu primene. Formula 1 je trenuto mnogo interesantna upravo zbog toga što veliki timovi ne mogu da ulože velike količine novca u bolid kao što su mogli prethodnih sezona", rekao je Loren Rosi, šef Alpine.

Zanimljiv način umanjenja težine bolida primenio je Meklaren koji je uklonio deo narandžaste boje, pa je po bokovima bolid sada više crn u odnosu na prikazani na prezentaciji i zimskim testovima.