Razočarani Noris preuzeo krivicu za ishod trke


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.09.2021.


Razočarani Noris preuzeo krivicu za ishod trke

©McLaren F1

Nakon prve pol pozicije u karijeri i prve još od 2012 u Brazilu koju je osvojio Hamilton, Noris je ostao bez prve pobede na samom kraju trke. 

Vozač Meklarena vodio je veći deo trke držeći pod kontrol čak i Hamiltona koji je bio u naletu. Na 7 krugova do kraja počela je kiša koja je iz kruga u krug pojačavala intezitet, a Hamilton je na 4 kruga do kraja otišao u boks po kišne gume dok je Noris pokušao nemoguće. U sledećem krugu izleteo je sa staze i za malo završio trku. Hamilton je iskoristio prednost i došao do liderske pozicije dok se Noris jedva domogao boksa. Trku je završio na poziciji 7.

"Ne znam odakle da počnem. Očigledno je da sam razočaran. Doneli smo odluku da ostanem na stazi i stojim iza te odluke. Ispostavilo se da je pogrešna ali sam doneo odluku i u istoj meri sam odgovoran kao i tim. U stvari odluka je moja, ja sam odlučio da ostanem, mislio sam da je to taktika koja će nam doneti pobedu."

"Razočaran sam. Imao sam osećaj da sam dao sve od sebe, čak i na kraju kada je počela kiša. U jednom trenutku čak sam i napravio razliku nad Hamiltonom i pored grešaka i proklizavanja."
"Sreća je malo umešala prste. U krugovima pre Hamiltonovog odlaska u boks, bilo je sasvim zadovoljavajuće stanje staze za gume koje sam tada imao, a rečeno mi je da će ostati ista količina padavina. Očigledno bilo je mnogo gore od onog što je tim očekivao i to nas je dovelo u lošu poziciju."
"Dan se loše završio za nas, ali je sve ostalo osim odluke na kraju je odlično odrađeno, odličan posao tokom čitavog vikenda. Srećan sam sa svim, osim sa odlukom u završnici da ne odem po gume. Sve ćemo analizirati i nadam se da je nećemo ponoviti.", rekao je Noris.