Mercedes konačno potvrdio dolazak Rasela


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.09.2021.


Mercedes konačno potvrdio dolazak Rasela

©Mercedes AMG F1

Rasel je višegodišnji član Mercedesovog junior programa, a uz prikazane performanse u aktuelnoj sezoni bio je jedan od favorita za mesto drugog vozača. Britanac je u Vilijamsu ove godinu uspeo da osovoji bodove u dva navrata, a u Belgiji se popeo i na postolje po prvi put, zauzevši drugo mesto na Spa Frankošampu.

Botasove performanse u ovoj sezoni nešto su skromnije dok Rasel čini čuda u nekonkurentnom Vilijmsu, posebno u kvalifikacijama.

"Poseban dan za mene, lično i profesionalno, ali i daj sa pomešanim osećanjima. Uzbuđen sam i počastvovan što ću se pridružiti ekipi Mercedesa, veliki korak u mojoj karijeri ali i pozdrav sa mojim kolegam,am i drugarima iz Vilijamsa".

"Bila mi je čast raditi sa svim članovima tima kao i prezentovati ime Vilijams u Formuli 1. Od pridruživanja timu neumorno smo radili i terali napred jedni druge, kako bi doveli tim na mesto koje mu pripada.Borili smo se za svaku poziciju u kvalifikacijama, svaki bod i svaku desetinku. Ma koliko teško nam je bilo niko nije odustajao i to me je svakodnevo inspirisalo. Voleo sam svaki trenutak u timu koji opisujem najbolje kao trkači tim sa srcem i dušom i do kraja sezone daću sve od sebe da našu priču završimo na najbolji mogući način."

"Što se tiče prelaska u Mercedes nemam iluzije da će mi biti lako. Ispred meen su veliki izazovi i ubzana putanja učenja. Valteri je postavio lestvicu veoma visoko, sa konstantnim rezultatima iz trke u trku, pobede, pol pozicije i veliki doprinos osvajanju nekoliko šampionata. Moj cilj mora biti opravdanje poverenja koje mi je ukazao Toto Volf i tim, a to je nastavak dosadašnjih uspeha. Hamilton mi je uzor još od dna kada sam vopzio karting, ašansa da učim od jednog od najboljih svih vremena može mi doneti samo benefite na profesionalnom i ličnom planu."

"Za sada imam još devet trka sa Vilijamsom i želim da to bude devet najboljih trka sa od kada sam u Vilijamsu.Tek tada ću moj fokus okrenuti ka narednoj sezoni."

"Veliko hvala Vilijamsu, Mercedesu i svima koji su me podržavali do sada. Bez vaše podrške ne bih uspeo i došao do pozicije u kojoj sam danas.", rekao je Džordž Rasel.