Serhio Perez u Red Bulu od sledeće sezone


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.12.2020.


Serhio Perez u Red Bulu od sledeće sezone

©Red Bull F1

Već nekoliko nedelja nezvanično se govorilo da je Perez potpisao ugovor sa Red Bulom i da će zezeti mesto Aleksa Albona. Danas je to i zvanično potvrđeno. Perez je vozač tima za sezonu 2021. i voziće uz Maksa Ferstapena, dok će Albon ostati u timu kao rezervista.

Nakon odluke Rejsing Pointa da dovede Sebastijana Fetela u tim na mesto njegovo mesto, Perezove šanse za angažman u sledećoj bile su vrlo male.
Meksikanac je svojim vožnjama ipak zapao za oko mnogim timovima ali je mesta bilo samo u Red Bulu, ako Albon ne opravda svoj angažman. Na nesreću Albona u poslednje tri trke Perez je pružio najviše, odlične vožnje i šanse za podijum koje zbog kvarova bolida nije realizovao, ali su one ipak pale su u senku nakon prve pobede u karijeri na VN Sakhira. To je svakako bila najveća preporuka za mesto u Red Bulu od sledeće sezone pored Telcela i ostalih meksičkih sponzora koji prate "Čeka".
Red Bul je rekao da će odluku o vozačkoj postavi doneti do Božića, a danas je objavljeno da će vozač koji dolazi izvan njihovog vozačkog razvojnog programa dobiti ugovor za sledeću sezonu.
Perez je bio spreman da pauzira godinu i razmotri opcije za 2022, ali je Red Bul prepoznao njegov talenat i rezultate iz prethodne sezone kao i pobedu koju je osvojio nakon pada na začelje u prvom krugu.
Albon koji je takođe u poslednjim trkama imao prilično dobre vožnje, po rečima Hornera, ne može da se vrati u Alfa Tauri jer su tamo Pjer Gasli i Juki Cunoda, tako da ostaje rezerva u Red Bulu sa mogućnošću povratka 2022. godine.