Ferstapen na podijumu za Red Bul


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.10.2020.


Ferstapen na podijumu za Red Bul

©Red Bull F1

Vozač Red Bula ostvariio je još jedan završetak na podijumu izvukavši maksimum iz Red Bula. U prvom krugu trke imao je incident, kontakt sa Perezom ali je nastavio trku bez većih problema.

"Generalno, zadovoljan sam trećim mestom. Pokušavao sam sve u početnoj fazi ali nije bilo lako uz kišu, prijanjanje je bilo slabo u prvih nekoliko krugova. Imao sam kontakt sa Perezom, srećom bez oštećenja. Ne znam odakle Meklarenu takvo prijanjanje u početnoj fazi ali kada je kiša prestala prestigao sam ih i vratio se na poziciju 3. Iz nekog razloga meke gume nisu dobro radile danas, ali kada sam prešao na srednje tvrde imao sam dobar tempo. Ne znam kojeje vreme pit stopa ali bilo je veoma brzo, tako da mehaničari zaslužuju pivo večeras jer su najbolji u padoku.", rekao je Maks Ferstapen.
Aleksander Albon završio je trku na poziciji 12. Drugi vozač Red Bula pod velikim je pritiskom jer mu usled krize rezultata ugovor najverovatnije neće biti produžen. Bila je ovo jedna od trka na kojoj je trebao da pokaže da je vredan ostanka u Red Bulu.
"Bila je ovo teška trka, borio sam se za prijanjanje od samog početka. Milsim da je bolid bio brz ali nisam uspevo to da pokažem jer sam bio zaglavljen u gužvi. Kada su gume proradile bio sam u gužvi, a potom smo imali poteškoće na servisu i opet sam upao u gužvu. Upao sam u DRS vozić i nisam mogao da pretičem tako lako. Pokušali smo nešto drugačije, da idemo na još jedan servis, ali sada mislim da to nije najbolji izbor koji smo imali. Moramo  analizirati trku i pokušati da priakžemo bolje performanse u Imoli.", rekao je Albon.