Albon došao do prvog podijuma u karijeri


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.09.2020.


Albon došao do prvog podijuma u karijeri

©Red Bull F1

Aleks Albon konačno je došao do završetka na podijumu. Nakon nekoliko pehova prethodne sezone, u ovoj se konačno domogao trećeg mesta, odnosno svog prvog završetka na podijumu u dosadašnjoj F1 karijeri.

Do podijuma je došao preticanjem Rikarda u završnim krugovima trke.
"Ni malo laka trka. Dosta smo se trudili kako bi se domogao prvog podijuma, ovog puta sam došao do njega. Kada izgubite pozicije na startu, znate da dolazi još više posla, ali nikada ne sumnjate da to možete odraditi. U prvom stintu dosta sam trošio gume kako bi preticao rivale."
"Na srednje tvrdim gumama bili smo prilično konkurentni, zano sam da imamo tempo. Svodilo se sve na strpljenje tokom trke. Na kraju trke nisam sustigao Rikarda kako sam želeo, bio je to kasni obilazak sa spoljašnje strane. Bio sam zabrinut ali sam ostavio dovoljno prostora. Kada sam pokušao preticanje spolja setio sam se pređašnjih situacija, ali ovog puta je sve dobro prošlo, bilo je dovoljno prostora.", rekao je Albon.
On je prvi Tajlanđanin koji je završio na podijumu u F1.
Ferstapen je imao problema sa elektronikom motora još pre strata trke. Mehaničari su uspeli da otklone kvar ali je vozač Red Bula ostao bez snage motora na startu. Rivali su ga sustigli i izbacili van staze. Holandski as je izjavio da bi zbog problema svakako odustao i da se incident nije dogodio.