ZVANIČNO: Četvorostruki šampion prelazi u Aston Martin


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 10.09.2020.


ZVANIČNO: Četvorostruki šampion prelazi u Aston Martin

©RedBullRacing

Prava poslastica nas čeka od naredne sezone u Formuli 1. Prvo je najavljeno da se na grid vraća staro sportsko ime, ponovo pod svojim brendom, Aston Martin. A danas smo dobili šlag na tu tortu. Najmlađi uzastopni četvorostruki šampion, Sebastian Fetel, novo je pojačanje britanskog tima.

Kako iz tima kažu, Fetelov dolazak je jasan znak ambicija koju je tim stavio pred povratak, kako jedino i priliči timu sa tako kompetitivnim imenom u sportu. Kao četvorostruki šampion najbržeg cirkusa na svetu, Seb donosi novu snagu i nove ideje u tim. On je jedan od najkompletnijih i najcenjenijih vozača u auto sportu, i zna šta je potrebno za pobedu i vožnju na najvišem nivou.

Fetel trenutno iza sebe ima 53 pobede, što ga stavlja na treće mesto svih osvajača, a pored toga broji još 67 podijuma. Njegova brzina u kvalifikacijama je takođe impresivna, 101 put je startovao iz prvog reda, od čega je 57 pol pozicija. 

Nakon osvajanja 4 uzastopne titule sa Red Bulom između 2010. i 2013. godine, i više pobeda sa Ferarijem u prethodnim godinama, Sebastianovo iskustvo i vođstvo ga čine perfektnim vozačem koji može pomoći timu da ostvari svoje ambicije.

Sa grupnim izjavom tima, slaže se i njihov šef, Otmar Šafner: "Svi u Silverstonu su neverovatno uzbuđeni zbog ove vesti. Sebastian je dokazani šampion i sa sobom donosi pobednički mentalitet koji se perfektno uklapa sa našim ambicijama o budućnosti Aston Martin F1 tima."

‍"Sebastian je jedan od najboljih vozača na svetu, i ne mogu da zamislim bolju osobu koja će nam pomoći da uđemo u novu eru. On će igrati veoma značajnu ulogu u vođenju tima na sledeći nivo."

Ovom vešću oduševljen je i Sebastian Fetel, koji se sigurno raduje promeni sredine, nakon veoma nehumanog tretmana kog dobija tokom cele sezone u italijanskom timu.

"Srećan sam što konačno mogu da podelim ovu uzbudljivu vest oko moje budućnosti. Veoma sam ponosan da kažem kako ću postati vozač Aston Martin tima u 2021. godini. Ovo predstavlja novu avanturu sa veoma legendarnom auto kompanijom. Impresioniran sam rezultatima koje je tim postigao ove godine i verujem da nas očekuje svetla budućnost."

"Energija i posvećenost koju Lorens Strol ima ka sportu zaista inspiriše i verujem da zajedno možemo da napravimo nešto posebno. Moja ljubav ka F1 je veoma jaka i moja motivacija je da se borim za postolja. Uraditi tako nešto sa Aston Martinom će biti privilegija", izjavio je četvorostruki šampion.

Kako tim navodi, potpisani ugovor je višegodišnji.