Botas i Hamilton u bodovima ali bez podijuma


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2020.


Botas i Hamilton u bodovima ali bez podijuma

©Mercedes AMG F1

Hamilton je nakon odličnog starta bio već viđen kao pobednik ali su prekidi i previd pri odlasku na servis kompromitovali njegovu trku. Na restartu pao je na začelje usled odlaska u boks na odrađivanje kazne stani-kreni od 10 sekundi. 

Botas je sa druge strane imao loš start i slab tempo u trci uz "pretnje" pregrevanja motora.

"Bilo je teško na stazi danas. Start je bio loš i u prvom krugu sam imao mali kontakt i mislio sam da sam imao probijanje gume, ali ispostavilo se da nisam. Imao sam veliko proklizavanje zadnjih točkova, bolid je vukao na jednu stranu. Oporavio sam se, imao sam potom problem sa pregrejavanjem motora u gužvi, ali nisam mogao mnogo da uradim. Svaki put kada se približim nekom bolidu, morao sam da se povučem zbog pregrejavanja ili da potražim čist vazduh na pravini, što znači da nisam imao vuču. Bilo je bolje posle crvene zastave i do kraja trke, ali postoji dosta stvari za nas da sagledamo i razumemo. Imaćemo sastanak i prebacićemo se u Muđelo. Trebali bi da imamo dobar bolid tamo, ali biće teško preteći, kvalifikacije će biti krucijalne.," rekao je Botas.
Hamilton je nakon vođstava zaradio kaznu zbog odlaska u boks kada je bio zatvoren i pao na začelje. Ipak, do kraja trke sa pozicije 17 probio se na poziciju 7.
"Čestitam Pjeru, to je fantastičan rezultat za njega i lepo je videti tako mlad podijum. Video sam kroz šta je sve prošao Pjer, bio je odbačen od najboljih timova i onda je pobedio iste te timove danas. Bilo je fantstično videti kako se oporavio i napredovao, veoma sam srećan zbog njega. Nisam video da tabla pokazuje da je boks zatvoren zato što sam pratio auto bezbednosti, preuzeo sam odgovornost. Istražićemo i naučićemo nešto iz toga. Stani/kreni kazna je trajala dugo i imao sam 26 sekundi da stignem bolid ispred mene (Albon). Dao sam sve od sebe. Iskreno, nisam očekivao da završim na poziciji 7 i da ću osvojiti bod za najbrži krug u toj etapi trke. Preforsirao sam gume i imao sam dosta turbulencija sa drugim bolidima što mi je otežalo da ih pratim. Ali kada sam stigao ostale, bila je zabavana trkaa osvojio sam i dobre bodove. Idemo napred i radujemo se tome," rekao je Hamilton.