Lekler potpisao novi ugovor sa Ferarijem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 23.12.2019.


Lekler potpisao novi ugovor sa Ferarijem

©Ferrari F1

Ugovor sa Ferarijem do kraja 2022. produžen je za dve godine, pa će Šarl Lekelr ostati u Ferariju do kraja sezone 2024 godine. Lekelr je prošao kroz sve niže rangove kao član Ferariejve vozačke akademije, uzeo titule u GP3 i F2 šampionatima, a potom započeo F1 karijeru sa Zauberom 2018. godine.

U debitantskoj sezoni prikazao je dovoljno da ubedi ljude u Ferariju da mu dodele mesto vozača u paru sa Sebastijanom Fetelom. Mladi Monačanin, najbolje moguće je iskoristio datu priliku nadmašivši u prošloj sezoni iskusnog klupskog kolegu sa više pobeda, pol pozicija i bodova u generalnom plasmanu (2 pobede, 4 najbrža kruga, 7 pol pozicija, 10 podijuma).

Prethodni Lekelerov ugovor glasio je do sezone 2022, ali je sada produžen za dve godine odnosno do 2024.
"Presrećan sam zbog produžetka ugovora sa Ferarijem. Protekla sezona i vožnja za najprepoznatljiviji F1 tim ostvarenje je sna. Sa nestrpljenjem čekam nastavak još dublje saradnje nakon uzbudljive sezone 2019. Već sam počeo da iščekujem novi šampionat i svo uzbuđenje koje donosi", rekao je Šarl Lekelr.
"Sa završetkom svake trka naša želja da potpišemo novi ugovor sa Leklerom postajala je sve evidentnija, a odluka znači da će sa nama biti u narednih 5 sezona. Odluka pokazuje da Šarl i Skuderija imaju velike planuve za budućnost."
"Šarl je deo naše Familije od 2016. godine i zbog toga smo još ponosniji na rezultate naše vozačke akademije. Zadovoljstvo nam je da objavimo da će biti sa nama u narednim godinama i uveren sam da ćemo ispisati mnogo strana u istriji "propetog konja", rekao je Matija Binoto, šef Ferarija.
Lekelrov klupski kolega, Sebastijan Fetel, pod ugovorom je sa timom još godinu dana. Celukupna situacija ostavlja još više mesta za spekulacije da će Fetela u Ferariju od sezone 2021 godine zameniti Luis Hamilton.