Noris doneo prve bodove Meklarenu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.04.2019.


Noris doneo prve bodove Meklarenu

©McLaren F1

Samo nekoliko meseci ranije niko u Meklarenu nije očekivao da će tim moći da se povrati i bude konkurent za osvajanje bodova. Oba vozača meklarena plasirala su se među prvih deset na kvalifikacijama, što nisu uspeli još od 2017-e, a Sajnc je vodio borbu sa Ferstapeom za poziciju 5. Ipak, nakon kontakta morao je na servis i začelje grida gde je ostao do samog završetka trke kada se konačno i povukao.

"Razočaran sam kako se situacija u trci razvila. Imao sam dobar start i dobar tempo, mogao sam da pratim prvih pet. Pokušao sam da prestignem Ferstapena, ali sam dobio udarac, prednja guma je probušena pa sam morao na neplaniran servis. Krajem trke morao sam da odustanem zbog više razloga. Razočaran sam ishodom. Pozitivno je to što je Lando osvojio bodove za tim i štp je auto bio konkurentan. Vratićemo se jači u Kini.", rekao je Sajnc.

"Veoma sam srećan jer sam osvojio moje prve bodove, ujedno prve za Meklaren nakon napornog rada čitavog tima tokom zime. Imao sam dobar start ali sam bio zagrađen u prvoj krivini pa sam morao van staze i pri tom izgubio nekoliko pozicija. Tempo nakon toga bio je izuzetno dobar, brzo sam uhvatio priključak. Malo sam se mučio u DRS voziću ali čim bi neko od rivala izgubio priključak DRS mogao sam da ga prestignem. Malo sam se mučio u završnom stintu ali sam ostao ispred Raikonena. Gledajući realno, šesto mesto je prilično dobar posao.", rekao je Noris.