Serhio Perez

Broj: 11

Serhio Perez

Biografija:

2014

Potpisuje višegodišnji ugovor sa Fors Indijom.

2013

U prvoj trci pruža previše skromnu vožnju, a u drugoj VN Malezije dolazi do prvih bodova u svom novom timu. Ipak u narednim trkama pokazuje formu i borbenost čak i sa klupskim kolegom Batonom.

Agresivnom vožnjom u Monaku pretiče nekoliko vozača, doživljava incident sa Raikonenom i ispada na kraju, upropastvši svoju i trku Finca. Zbog preterane borbenosti dolazi na radar svojih rivala koji ga žestoko kritikuju (Alonso, Raikonen, šef Lotusa-Erik Bulije) ali ubira simpatije fanova, ljubitelja borbenih vozača sa minimumom kalkulacija. Performanse podiže na nivo iskusnog kolege Batona.

Na VN Indije osvaja 5. mesto što mu je najbolji rezultat sezone. Ipak i pored dobrih rezultata u završnici, na samo dve trke do kraja, saznaje da neće dobiti angažman u timu iz Vokinga pred narednu sezonu.

Pozicija 11 u konkurenciji vozača sa 49 bodova.

2012

Odličan start sezone sa bodovima na prvoj trci u Australiji i osvojenim 8. mestom. Na kišovitom Sepangu u Maleziji odlično koristi vremenske uslove i osvaja 2. mesto i prvi podijum u karijeri. U Kanadi se penje na treće mesto podijuma.

Na Velikoj nagradi Italije ponavlja uspeh iz Malezije i osvaja po drugi put 2. mesto.

Odlaskom Hamiltona u Mercedes u Meklarenu se otvara pozicija za telentovanog Meksikanca koji ima finansijsu podršku telekomunikacionog giganta - Telmeks. Perez potpisuje trogodišnji ugovor sa timom iz Vokinga krajem septembra.

Po potpisivanju ugovora dolazi do drastičnog pada u performansama i onome što je do tada pokazivao. Pritisak čini svoje pa Meksikanac ne uspeva da na poslednjih 6 trka sezone zabeleži bodove.

Pozicija 10 u poretku vozača sa 66 bodova.

2011

Na debitantskoj trci zauzima sedmo mesto ali biva diskvalifikovan zbog nelegalnosti zadnjeg krila na bolidu C30. U Monaku doživljava težak udes na kvalifikacijama i ostaje bez učešća, a na sledećoj trci u Kanadi menja Pedro de la Rosa. Posle oporavka pruža solidne vožnje. Na Velikoj nagradi Velike Britanije zauzima 7. mesto što mu je najbolji rezultat u sezoni. Glasine o prelsaku u Ferari su sve veće, a Meksikanac je redovan na Ferarijevoj akademiji mladih vozača.

Pozicija 16 u šampionatu sa 14 bodova.

2010

Vicešampion GP2 serije sa 5 pobeda, 7 podijuma, 1-om pol pozicijom i 6 najbržih krugova. Testirao za BMW Zauber F1 tim, a potom dobija i mesto vozača za sezonu 2011. godine.

2009

Mesto 12 u GP2 seriji sa 2 podijuma i jednim najbržim krugom. Mesto 15 u GP2 šampionatu Azije.

2008

Mesto 7 u GP2 šampionatu Azije sa 2 pobede, 3 podijuma i 1-nim najbržim krugom. Mesto 4 u britanskoj Formuli 3 sa 4 pobede, 7 podijuma i 1-nim najbržim krugom.

2007

Šampion u Formula 3 šampionatu Velike Britanije.

2006

Mesto 6 u Formula BMW ADAK seriji. Predstavnik Meksika na dve trke u A1GP šampionatu.

2005

Mesto 14 u Formula BMW ADAK seriji. Najbolji razultat je jedno treće mesto.